Επενδυτικό πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος η αλυσίδα σουπερμάρκτ Μασούτης με στόχο να καλύψει τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης αλλά και τη ριζική ή μερική ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της εταιρείας Δ.Μασούτης στο περιοδικό “σελφ-σέρβις” όπου ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, έχουμε το κατάλληλο δυναμικό για να επεκταθούμε νοτιότερα, για παράδειγμα στη Λαμία, και να υποστηρίξουμε εκεί κάποια επιπλέον σημεία πώλησης, εάν βρεθούν τα κατάλληλα ακίνητα, που να πληρούν τις προδιαγραφές μας για δημιουργία καταστημάτων. Μία δυνητική επέκταση στην πρωτεύουσα, και γενικά στην Αττική, δεν είναι κάτι που αποκλείουμε για το μέλλον αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στα άμεσα αναπτυξιακά και επενδυτικά μας πλάνα.»

Επίσης στα σχέδια της αλυσίδας είναι να αναπτύξει τα Express Market περισσότερο. Η επέκτασή τους ξεκίνησε από τα βόρεια αλλά στα σχέδια της αλυσίδας είναι να κινηθεί και πιο νότια.

Το 2012 η Μασούτης πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου, με μεταβολή 4,32% παραμένοντας προσηλωμένη και στην κερδοφορία, ενώ για φέτος αναμένεται επίσης μικρή άνοδος μεγεθών.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στον χώρο του λιανικού εμπορίου, με 243 καταστήματα, 224 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 5.900 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο του 2012 έφτασαν τους 6.050.

Τον Οκτώβριο του 2011 η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ εγκαινίασε ένα νέο μεγάλο και υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center) στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, ένα γεωγραφικό σημείο-κλειδί για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της, τη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού και τη διευκόλυνση των προμηθευτών. Το κόστος της επένδυσης έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στη Βόρεια Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν συνολικά μια έκταση περίπου 60.000τμ, σε οικόπεδο έκτασης 145 στρεμμάτων.