«Ο ΟΤΕ είναι ένα καλό παράδειγμα εξαιρετικής απόδοσης σε ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα την τελευταία τριετία », σχολίασε  ο οικονομικός διευθυντής της DT Timotheous Hoettges σχετικά με τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ. Εκανε αναφορά στις κινήσεις της διοίκησης του ΟΤΕ που είχαν ως αποτέλεσμα, το χρέος του ΟΤΕ να έχει μειωθεί κατά 2,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2010, σημειώνοντας ότι
"τώρα η διοίκηση μπορεί να επικεντρωθεί στο χειρισμό της πολύ δύσκολης αγοράς σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία".
Ο διευθύνων σύμβουλος της DΤ Ρενέ Όμπερμαν σημείωσε ότι στην Ελλάδα ο ΟΤΕ διατήρησε τη δυνατή του πορεία παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τις παρεμβάσεις του ρυθμιστή. 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρυζωνικές συνδέσεις, που κατέγραψαν αύξηση 10% περίπου,στην έγκριση των τιμολογίων λιανικής VDSL καθώς και στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης της τηλεόρασης του ΟΤΕ. 
Το πρώτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σημαντική μείωση στα έσοδα, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 1% χάρη στον περιορισμό του κόστους λόγω της μείωσης προσωπικού, σημείωσε ο κ. Όμπερμαν, τονίζοντας ότι η διοίκηση του ΟΤΕ στην Ελλάδα "κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά".