Γιάννης Στουρνάρας: Ανάκαμψη από το 2014

Γιάννης Στουρνάρας: Ανάκαμψη από το 2014

Μείωση της ανεργίας από το 2014 και μετά προέβλεψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή: «ΝΕΤ στα γεγονότα» ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της φοροδιαφυγής σημειώνοντας: «Θα θέλαμε πιο καλά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, στη δική μας κυβέρνηση θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας».

Στην ερώτηση σε ποιο χρονικό διάστημα προβλέπει ανάκαμψη απάντησε: «Από το 2014 και μετά. Το κλίμα έχει ήδη αντιστραφεί, ο ξένος παράγων βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται, παραμένει στο ευρώ», ενώ για το θέμα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και το ενδεχόμενο μείωσης ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Είχε πει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 της χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου ν’ αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους».

Ο κ. Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Θα υπάρξει αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο