Μείωση της ανεργίας από το 2014 και μετά προέβλεψε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή: «ΝΕΤ στα γεγονότα» ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της φοροδιαφυγής σημειώνοντας: «Θα θέλαμε πιο καλά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, στη δική μας κυβέρνηση θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ. Τα δύσκολα όμως παραμένουν μπροστά μας».

Στην ερώτηση σε ποιο χρονικό διάστημα προβλέπει ανάκαμψη απάντησε: «Από το 2014 και μετά. Το κλίμα έχει ήδη αντιστραφεί, ο ξένος παράγων βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται, παραμένει στο ευρώ», ενώ για το θέμα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και το ενδεχόμενο μείωσης ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Είχε πει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλει φόρο της τάξης 2 της χιλίοις σε επιχειρήσεις προκειμένου ν’ αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. Είναι ένα μέτρο που το πήραμε, αλλά δεν το εφαρμόσαμε. Εφέτος τα καταφέραμε με άλλους τρόπους».

Ο κ. Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Θα υπάρξει αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».