Ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας που δημιουργούν αισιοδοξία σε μια εποχή κρίσης, υποβλήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας egg, που αποτελεί μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και της μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκρίθηκαν τελικά 22 επιχειρηματικές προτάσεις, οι κύριοι συντελεστές των οποίων θα ενταχθούν στον 1ο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτίριο του egg εντός του Μαΐου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη».

«Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεχθήκαμε από νέους ανθρώπους, εξαιρετικά ποιοτικές επιχειρηματικές προτάσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα egg. Αυτό αποτελεί πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την προοπτική του «επιχειρείν» στη χώρα μας» ανέφερε ο Βαγγέλης Κάββαλος, γενικός διευθυντής μικρών επιχειρήσεων στη Eurobank.

Τα σχέδια που υπέβαλαν οι 22 ομάδες που προκρίθηκαν προέρχονται από μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών κλάδων: τέσσερις από τις Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τρεις από τα Οικοδομικά Υλικά, τις Κατασκευές και τη Διαχείριση Ακίνητης περιουσίας, τρεις από τον Τουρισμό, τη Φιλοξενία και την Εστίαση, δύο από τη Γεωργία, τις Υδατοκαλλιέργειες και την Κτηνοτροφία, δύο από τη Δημιουργική και Πολιτιστική Βιομηχανία, δύο από την Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές, δύο από τις Μεταφορές και την Αποθήκευση, μία από τη Βιοτεχνολογία, τα Φαρμακευτικά Προϊόντα και τις Ιατρικές Συσκευές, μία από το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και τις Υπηρεσίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μια από τις Υπηρεσίες Υγείας, και μια από τα Τρόφιμα και Ποτά.

Στις επόμενες εβδομάδες, οι 22 ομάδες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία σύστασης εταιρίας, μεταφοράς έδρας ή ίδρυσης υποκαταστήματος ήδη υφιστάμενης εταιρίας, σύμφωνα με την Προκήρυξη του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτίριο του egg που βρίσκεται επί της Λ. Συγγρού, αρ. 190 στην Αθήνα.

Για έναν ολόκληρο χρόνο θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας.