Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές στην Ε.Ε.

Αυξήθηκαν οι βουλγαρικές εξαγωγές στην Ε.Ε.

Αύξηση 17,3% κατέγραψε η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) τους πρώτους δύο μήνες του 2013, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012 και ανήλθε σε τέσσερα δισεκατομμύρια λέβα (περίπου 2 δισ.ευρώ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (NSI) της βαλκανικής αυτής χώρας.

   Το πρώτο δίμηνο του 2013 βασικοί εμπορικοί εταίροι της Βουλγαρίας ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Γαλλία που απορρόφησαν το 71,5% του συνόλου των βουλγαρικών εξαγωγών στις χώρες - μέλη της ΕΕ.

   Τον Φεβρουάριο 2013, η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών προς την ΕΕ ξεπέρασε το 1,9 δισ. λέβα (περίπου ένα δισ. ευρώ), αυξημένη κατά 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

   Την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2013, η αξία των εισαγωγών από χώρες - μέλη της ΕΕ στη Βουλγαρία ανήλθε σε 4,5 δισ. λέβα (περίπου 2,3 δισ.ευρώ), αυξημένη κατά 7% έναντι του πρώτου διμήνου του προηγούμενου έτους. Βασικές "πηγές" εισαγωγών ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία.

   Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές από χώρες - μέλη της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 16,8% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και η αξία τους διαμορφώθηκε στο ποσό των 2,5 δισ. λέβα (περίπου 1,3 δισ. ευρώ).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο