Από το αποτέλεσμα των συνομιλιών της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τις σερβικές αρχές θα εξαρτηθεί η σύναψη μιας νέας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ανέφερε ότι, σε περίπτωση που επιτευχθεί νέα συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής για την σερβική οικονομία.

Αποστολή του ΔΝΤ που βρίσκεται στο Βελιγράδι θα αξιολογήσει τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της Σερβίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τόνισε ο υπουργός. Πρόσθεσε δε, ότι δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για μια νέα οικονομική συμφωνία.

«Εάν η Σερβία καταλήξει σε μια συμφωνία με το ΔΝΤ, ακόμη και προληπτικού χαρακτήρα που δεν περιλαμβάνει ένα δάνειο, η χώρα θα είναι σε θέση να λαμβάνει φθηνότερα δάνεια» ανέφερε ο κ. Ντίνκιτς.

Οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ ξεκίνησαν στην Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας. Οι συνομιλίες έχουν ως βάση το Άρθρο 4 του Καταστατικού του ΔΝΤ και η Ζουζάνα Μουργκάσοβα είναι επικεφαλής της αποστολής.