Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση δίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος τονίζει ότι το σχέδιο μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Η Moody’s  αναφέρει  ότι η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση ολοκληρώθηκε, αλλάζοντας την ψυχολογία της αγοράς και την εμπιστοσύνη προς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Η Moody’s εξαίρει την πολιτική βούληση που αποδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ στα επιμέρους, με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα ενταθεί η προσπάθεια εξορθολογισμού του Δημόσιου τομέα ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η θετική έκθεση της Τρόικας και η εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ θα κρατήσουν την ρευστότητα στην οικονομία. 

Σημειώνει  ότι επετεύχθησαν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον και την βαθιά ύφεση. 
Τέλος, ο οίκος επισημαίνει ότι οι εξωτερικοί κίνδυνοι παραμένουν, ενώ η κοινωνική ηρεμία μπορεί να χαλάσει στα επόμενα βήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Βασικοί κίνδυνοι είναι η συνεχής, για έκτο συνεχόμενο χρόνο, συρρίκνωση της οικονομίας και η υψηλή ανεργία.