Εκπέμποντας το SOS η οικογένεια Ελευθερουδάκη ανακοινώνει την τέταρτη κατά σειρά μετακόμιση του βιβλιοπωλείου, λόγω κρίσης.

Με μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για «πραγματικό πόλεμο» η επιστολή μιλάει για το υπέρογκο ενοίκιο που κατέβαλε η οικογένεια και υπόσχεται: «Εμείς αντέχουμε».

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Εμείς πάντως αντέχουμε! Με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην κοινωνία της Αθήνας, μετρώντας 4 γενιές πελατών, προμηθευτών, υπαλλήλων και ιδιοκτητών, αναγκαζόμαστε για 4η φορά να αλλάξουμε Κεντρικό κατάστημα. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέραμε το 2011 να εγκαινιάσουμε ένα – κατά την άποψη των ειδικών διεθνώς – υπέροχο και πρωτοποριακό βιβλιοπωλείο, έτοιμο να δεχτεί τις προκλήσεις του ψηφιακού αιώνα. Σήμερα το αφήνουμε, αφού καταβάλαμε για ενοίκιο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.049.000 ευρώ σε 23 μήνες.

Η προσπάθειά μας εξελίχθηκε μέσα σε ένα περιβάλλον πραγματικού πολέμου, καθώς υποστήκαμε και εμείς την τραγική κατάσταση του Αθηναϊκού Κέντρου, πάνω από χίλιες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων. Κερδίσαμε όμως τους πραγματικούς φίλους μας. Οδηγός σε αυτόν τον αγώνα είναι η παράδοση και οι αρχές της οικογενειακής μας επιχείρησης, η οποία έχει περάσει πολλές δυσκολίες στα 100 χρόνια λειτουργίας της. Πολλές φορές κινδύνευσε να τα χάσει όλα, αλλά τελικά κατάφερε να επιβιώσει παραμένοντας το μεγαλύτερο και πάντα ποιοτικά ενημερωμένο “διεθνές” βιβλιοπωλείο της χώρας.

Είναι δύσκολο μια οικονομική κρίση να απαξιώσει αξίες που συσσωρεύτηκαν πάνω από έναν αιώνα. Το νέο μας Κεντρικό Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη μετακομίζει πρόσκαιρα 15 μέτρα πιο πέρα, στην Πανεπιστημίου 15. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε “δίπλα”. Συνεχίστε να μας στηρίζετε όπως κάνατε πάντα. Στηρίξτε μαζί μας, το Κέντρο της Αθήνας – το χρειαζόμαστε όλοι! Οικογένεια και προσωπικό Ελευθερουδάκη»