Επεκτείνεται με βιομηχανικές μονάδες στην Τουρκία η ελληνική βιομηχανία παραγωγής προφίλ Αλουμινίου ΑΛΟΥΜΥΛ.

Ειδικοτερα, ξεκινάει τη δημιουργία από την αχή δύο  παραγωγικών μονάδων  στην Βιομηχανική Περιοχή της Άγκυρας  σε joint venture  με την τουρκική εμπορική εταιρεία HAS METAL.

 H  νέα κοινή εταιρεία ονομάζεται ALUMIL TURKEY και ανήκει κατά  51% στην Αλουμύλ και  49% στην  Has Metal. Θα κατασκευαστούν δύο μονάδες παραγωγής  διέλασης αλουμινίου, μία γραμμή ηλεκτροστατικής βαφής και μία γραμμή ανοδίωσης, με προοπτική έναρξης της παραγωγικής της δραστηριότητας το Μάιο του 2014.

Η νέα μονάδα παραγωγικής δυναμικότητας 12.000 φύλλων αλουμινίου θα απευθύνεται όχι μονο στην τουρκική αγορά  αλλά θα εξυπηρετεί τις εξαγωγές  προς τις μουσουλμανικές δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και προς τις αραβικές χώρες. Οι εξαγωγές προς τις πειροχές αυτές γίνονται πολύ δύσκολα και από το 2014 εκτιμάται θα διευκολυνθούν σημαντικά με τη λειτουργία των νέων μονάδων.

Οσον αφορά την πορεία της Αλουμύλ το 2014, οι εξαγωγές κινούνται αυξητικά αποτελώντας πλέον το 90% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Η ελληνική αγορά που αποτελεί μόνο το 10% των συνολικών πωλήσεων παρουσιάζει πτώση 40% τους πρώτους μήνες του 2013