Ο όμιλος Emirates ανακοίνωσε την Πέμπτη για 25η συνεχή χρονιά, αύξηση κερδών και ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας. 
 Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν 21,1 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση 17 % σε σχέση με πέρσι. Το ταμειακό υπόλοιπο του ομίλου αυξήθηκε κατά 53 % φθάνοντας τα 7,3 δισ. δολάρια. 

"Η επίτευξη κερδών για 25η συνεχή φορά, μέσα σε μία χρονιά όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας σε όλο το δίκτυο προορισμών μας, αποτελεί επίτευγμα που αντιπροσωπεύει τη δύναμη των εμπορικών σημάτων μας και της ηγεσίας μας", δήλωσε η δήλωσε η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, επικεφαλής του ομίλου.

"Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2012-13, ο όμιλος έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 3,8 δισ. δολάρια σε νέα αεροσκάφη, προϊόντα, υπηρεσίες, σε υποδομές επίγειας εξυπηρέτησης καθώς και στο νέο ξενοδοχείο JW Marriott Marquis στο Ντουμπάι. Η εν λόγω επένδυση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πελατειακής βάσης και της αναγνωρισιμότητα της εταιρίας παγκοσμίως. Κάθε δολάριο που κερδίζουμε είναι στρατηγικά επενδεδυμένο πίσω στην εταιρία μας και είναι αυτή η επίμονη προσέγγιση που επέτρεψε στον όμιλο να διατηρεί τόσο ισχυρή και σταθερή κερδοφορία κάτω από δύσκολες συνθήκες".

 Ο όμιλος συνέχισε να επενδύει και να διευρύνει τη βάση των εργαζομένων της, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 12% σε 68.000. 


Η Emirates συνεχίζοντας το σχέδιο ανάπτυξής της και κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2012-2013, κατάφερε τη μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας στην ιστορία της εταιρείας, με την παραλαβή 34 νέων αεροσκαφών, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανές επίτευγμα. Τα αεροσκάφη χρηματοδοτήθηκαν από τη συγκέντρωση περισσοτέρων από 7,8 δισ. δολαρίων από πλήθος διαφορετικών χρηματοδοτικών πηγών. Η συνολική χωρητικότητα (δείκτης ATKMs) αυξήθηκε κατά 5,5 δισ. τόνους ανά χιλιόμετρο. 

Άλλες σημαντικές αυξήσεις αναφορικά με τη χωρητικότητα, περιλαμβάνουν την ένταξη 10 νέων προορισμών σε έξι ηπείρους, μεταφέροντας για πρώτη φορά περισσότερους από 2 εκατ. τόνους φορτίου και 5,4 εκατομμύρια επιπλέον επιβάτες σε σχέση με πέρυσι. 
 
"Προχωράμε στο νέο οικονομικό έτος με αυτοπεποίθηση και σαφές όραμα της πορείας μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτυχία σε αυτήν την βιομηχανία, απαιτεί αποφασιστικότητα και είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να είμαστε οι καλύτεροι", πρόσθεσε ο SheikhAhmed."Προσπαθούμε να παρέχουμε ανώτερη εμπειρία στους επιβάτες μας και καθώς οι προσδοκίες των πελατών μας αυξάνονται, έτσι αυξάνονται και οι προσδοκίες που θέτουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Με τη βοήθεια του, ισχυρού και πολυπολιτισμικού εργατικό μας δυναμικού των 68.000, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το επόμενο έτος θα είναι και πάλι πιο επικερδές από το τελευταίο". 

Με επιπλέον παραγγελία 197 αεροσκαφών αξίας άνω των 71 δισ. δολαρίων, σε συνδυασμό με την παγκόσμια αύξηση της επιβατικής κίνησης η Emirates αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών που εξυπηρετεί. 

Προχωρώντας στην προσεκτικά σχεδιασμένη επέκταση της, η Emirates παρέλαβε 34 νέα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου κατά τη διάρκεια του έτους, 20 Boeing 777-300ER, 10 Airbus Α380 και 4 Boeing 777Fs. Με αυξημένο στόλο, η Emirates εγκαινίασε 10 νέους προορισμούς το 2012-13: Χο Τσι Μινχ, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Ερμπίλ, Ουάσιγκτον.