Την είσοδό της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνολογίας LED πραγματοποιεί η DAMMA Holdings A.E. (εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Δασκαλόπουλου) σε συνεργασία με τη Vectis Capital (εταιρεία συμμετοχών του Ομίλου Δαυίδ – Λεβέντη) και τη V+O Communication, με την κατά 100% εξαγορά της ιταλικής εταιρείας SIRECLAB Srl.  Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εταιρείας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου, με πολύ μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα, εργοστασίου σύγχρονης τεχνολογίας στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρώτη βιομηχανία παραγωγής λαμπτήρων LED  στην Ελλάδα, μια ανερχόμενη αγορά στην οποία η εταιρεία επιδιώκει να παίξει σημαντικό ρόλο.

Στη νέα εταιρεία, SIRECLED Hellas A.E., η DAMMA Holdings A.E. συμμετέχει με 50,04%, ενώ το 49% καλύπτεται κατά κύριο λόγο από τον Όμιλο Δαυίδ, τη V+O Communication καθώς και από τον ιδρυτή της SIRECLAB, κ. PatrizioTammi και μέλη της οικογενείας του.

Η SIRECLAB με έδρα το Κάρπι της Ιταλίας σχεδιάζει και παράγει φωτιστικά προηγμένης τεχνολογίας LED ειδικά για επαγγελματική χρήση.  Πρόκειται για προϊόντα με ποικίλες εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.  Παρέχουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως 70%, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών και αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού χωρίς να απαιτούν καμία συντήρηση.

Η εταιρεία έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στην Ιταλία, καθώς και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και η Ελλάδα.  Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 1000 φωτιστικών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου.

Σύμφωνα με μελέτη της McKinsey, η ευρωπαϊκή αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα LED έφτασε το  1 δισ. ευρώ το 2010 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 9 δισ. ευρώ το 2016 και στα 14 δισ. ευρώ ετησίως το 2020.  Παγκοσμίως, το 2020 ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 56 δισ. ευρώ ετησίως –μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό της παγκόσμιας αγοράς για τηλεοράσεις.

Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην Ιταλία με μία γραμμή παραγωγής και με το υπάρχον τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.  Τμήμα R&D θα υπάρχει και στο νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα.  Οι δύο μονάδες στοχεύουν στην κάλυψη των αγορών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ανατολικής Ευρώπης.