«Αξιοσημείωτη» ήταν η επιτυχία της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε διεθνές επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο.


Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ευρώπη περιορίζεται, καθώς το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα της Ευρωζώνης μειώθηκε στο μισό τα τελευταία τρία χρόνια. 

Και τόνισε ότι η πτώση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας αποδεικνύει αυτή την πρόοδο.

Παρόλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να καταλήξει σε νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση της νεανικής ανεργίας, λέγοντας ότι διαφορετικά, κινδυνεύει να χάσει τη δημοκρατική στήριξη σε κάποιες χώρες. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σχέδιο 11 κρατών-μελών της ευρωζώνης να θεσπίσουν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, υποστηρίζοντας ότι «δεν επείγει και ότι μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος ώσπου να οριστικοποιηθεί».

«Μόλις έχουμε αρχίσει αυτή τη συζήτηση. Δεν είναι μια μεγάλη ανησυχία για να είμαι πολύ ειλικρινής», είπε ο Σόιμπλε ερωτηθείς σχετικά και συμπλήρωσε: «Φέτος, του χρόνου... δεν είναι (ένα) μείζον πρόβλημα».