Την εξαγωγή εμφιαλωμένου νερού, συνολικής ποσότητας 20 τόνων, στο Μπαχρέιν προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν εκπρόσωποι του εργοστασίου παραγωγής στην Ιβάνιτσα με τους ενδιαφερόμενους εισαγωγείς από την αραβική αυτή χώρα.

Ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της σερβικής κυβέρνησης Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν ανακοίνωσε ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραγωγής Ντράγκο Μπουκουμίροβιτς υπέγραψε τη συμφωνία που προβλέπει την εξαγωγή 40.000 μπουκαλιών νερού, ποσότητας μισού λίτρου έκαστο, κάθε εβδομάδα.

Η Ιβάνιτσα είναι ο δεύτερος δήμος στη Σερβία που υπέγραψε συμβόλαιο εξαγωγής προϊόντων στην αγορά του Μπαχρέιν, μέσω του Γραφείου Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υπανάπτυκτες περιοχές, τονίζεται - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα επετεύχθη συμφωνία για την εξαγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τον δήμο Σιένιτσα στο Μπαχρέιν.

Ο κ. Ούγκλιανιν είναι διευθυντής του γραφείου αειφόρου ανάπτυξης των υπανάπτυκτων περιοχών, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν τα ζητήματα ανάκαμψης της οικονομίας σε συνολικά 46 δήμους σε όλη τη χώρα.