Έκρηξη των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο  σημειώθηκε τον Απρίλιο στην Κεφαλλονιά χάρη στις low cost πτήσεις σύμφωνα με το www.kefalloniapress.gr. Οπως αναφέρεται η παραδοσιακή αγορά του Ην. Βασιλείου  τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε σημεία στασιμότητας και κόπωσης.   Τον Απρίλιο του 2013 έφθασαν στο αεροδρόμιο του νησιού 19 πτήσεις από το Η.Β κυρίως από τις εταιρείες  easy jet,  Ryanair και την  Ολλανδική Transavia.

Συνολικά τον Απρίλιο έφτασαν στην Κεφαλλονιά  2527  επιβάτες από Βρεταννία ( 2252 περισσότεροι απο τον Απρίλιο του 2012), 494 από Ολλανδία  (+38%) και 1385 από Ιταλία (+8%). Συνολικά στην Κεφαλλονιά τον Απρίλιο αφίχθησαν 4.406 επιβάτες από το εξωτερικό δηλαδή 130,9% περισσότεροι από τον περσινό Απρίλιο.

Πρόκειται για αφίξεις με περιορισμένο αριθμό διανυχτερεύσεων,καθώς το πακέτο των 7 και 10  διανυκτερεύσεων προκύπτει πλέον στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.  Μια νέα  κατηγορία τουριστών επισκέφθηκε δηλαδή το νησί, οι τουρίστες  που προτιμούν να πηγαίνουν  διακοπές, μικρές αποδράσεις, όσες περισσότερες φορές μπορούν στην διάρκεια του χρόνου. 

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης,  ως πρωταγωνιστές του εγχειρήματος της «προσέλκυσης» των low cost  πτήσεων στα Νησιά αναφέρει στο www.kefalloniapress.gr ότι πλέον προσφέρει « πιότερες δυνατότητες στην εν δυνάμει πελατεία μας για τη δημιουργία του dynamic packaging, δηλαδή της μορφής της δημιουργίας από τον καταναλωτή και μόνο του τουριστικού του πακέτου, τάσης που συνεχώς γιγαντώνεται σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες (iphone, ipad, smartphone, κτλ.).

Πρόκειται για ολιγοήμερη  παραμονή και  καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της εν λόγω πελατείας προέρχεται ακόμα κι από τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία, η οποία πελατεία επισκέπτεται και την Ιταλία και την Κεφαλονιά, άσχετα εάν καταγράφονται ως «Ιταλοί», διότι προέρχονται από τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορεί η παραμονή αυτών των πελατών να είναι πολυήμερη, διότι στην ουσία κάνουν τουρισμό περιήγησης.

-  Η πελατεία είναι κατά τεκμήριο υψηλού πνευματικού και οικονομικού επιπέδου.

-  Ανακοινώνουμε επίσης ότι η Ryanair ήδη δρομολόγησε από το Stanstead του Λονδίνου και Τρίτη πτήση την εβδομάδα για τον Σεπτέμβριο.

- Έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε για την επόμενη χρονιά τα αξιόλογα σε κάθε περίπτωση παρακάτω αποτελέσματα φτάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σταθούμε συνεπείς έναντι των υποχρεώσεών μας, είναι κάτι που μας αφορά όλους και δεν μπορούν συνεχώς «να πληρώνουν τη νύφη» σε τούτο τον τόπο όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

- Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι ο επόμενος Απρίλης να μη μας ξαναβρεί ανέτοιμους όπως ο φετινός (παραλίες, σπήλαια, λίμνες, εστιατόρια, καταλύματα, κλπ.) »