Σήμερα συνεδριάζουν στην Αθήνα οι υπουργοί Ναυτιλίας των τριών μεγαλύτερων ναυτιλιακών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνα υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.

Η  τρεις της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα συναντηθούν με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης της προκειμένου να προωθηθεί σε διεθνές επίπεδο μία σειρά θεμάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος. Επισημαίνεται ότι, με βάση τη σημαία, η Μάλτα, η Ελλάδα και η Κύπρος ελέγχουν συνολικά ένα στόλο 4.480 πλοίων, άνω των 109.681.595 gt, ποσοστό που προσεγγίζει το 50% του ευρωπαϊκού στόλου. 

Από πλευράς Κύπρου στη συνάντηση θα παραστεί ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Από πλευράς Μάλτας θα πάρουν μέρος ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της χώρας Joe Mizzi και ο κοινοβουλευτικός γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα και την Οικονομική Ανάπτυξη, του υπουργείου Οικονομικών, Επενδύσεων και Μικρών Επιχειρήσεων της Μάλτας, Dr. Edward Zammit Lewis.