Συμβιβαστική λύση, με αιχμή τα θεσμικά ζητήματα και κυρίως το επίδομα γάμου, θα αναζητηθεί στη νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι κοινωνικοί εταίροι για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), μια ημέρα πριν από τη λήξη της ισχύος της μετενέργειας της προηγούμενης σύμβασης και 42 κλαδικών συμβάσεων.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι το διεκδικητικό πλαίσιό της στη νέα διαπραγμάτευση με τους εργοδότες η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΕΕ θα αποτελέσουν «η διασφάλιση του επιδόματος γάμου, ενός επιδόματος με ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μιας σειράς θεσμικών αλλά βασικών δικαιωμάτων».

Η Συνομοσπονδία κάλεσε όλους τους εργοδοτικούς φορείς «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό και να υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οχυρωμένη πίσω από τους μνημονιακούς νόμους, προχωρά σε ευχολόγια για την αναγκαιότητα υπογραφής ΕΓΣΣΕ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ευχές της έχουν μόνον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού η ίδια νομοθετεί τελικά για τους όρους αμοιβής και εργασίας».