Δύσκολη υπόθεση αναμένεται να αποδειχθεί η καταβολή των επόμενων δύο δόσεων προς την Ελλάδα μετά την σχετική απόφαση του Εurogroup το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, για να γίνει τον Ιούνιο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 3,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Εurogroup θα πρέπει να εκπληρωθούν συγκεκριμένα ορόσημα. Αυτά κατά τον Γ. Στουρνάρα είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που διαπραγματεύεται το ΥΠΕΚΑ, η νομοθεσία για τη διαφθορά και το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το Euro working group στη συνέχεια θα κρίνει την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων και θα αποφασίσει τις καταβολές και στις δύο περιπτώσεις. 

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι με τα 4,2 δισ. ευρώ της δόσης του Μαΐου δεν θα έχουμε πρόβλημα με το roll over προς την ΕΚΤ και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του ΕFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για την καταβολή των 4,2 δισ. ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας απαιτείται απλώς η ολοκλήρωση κάποιων νομοθετικών διαδικασιών που είναι ήδη προγραμματισμένες.