Η Upsolar, κορυφαία διεθνής εταιρεία παροχής φωτοβολταϊκών μονάδων, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας στην Κοζάνη, ισχύος 1,5 MWp. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση που πραγματοποιείται στην περιοχή από το Τμήμα Ανάπτυξης Έργων της Upsolar.

 Το επιδαπέδιο έργο αποτελείται από τρία συστήματα 500 kW και περισσότερες από 6.500 μονάδες UP-M230P. Τα συστήματα αυτά κατασκευάστηκαν από τις εταιρείες μηχανολογικού σχεδιασμού, προμηθειών και κατασκευής (EPC) Sun El A.E. και Γόρτυς ΕΠΕ.

«Χάρη στη σκληρή δουλειά των συνεργατών μας, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε γρήγορα αυτό το έργο και να αρχίσουμε να προμηθεύουμε το τοπικό δίκτυο με καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Ιωάννης Μαρκατάτος, Διευθυντής της Upsolar Ελλάδας σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Η ολοκλήρωση αυτού του έργου συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο για την Upsolar Ελλάδας και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας».

Η Upsolar μπήκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το 2010 και, από τότε μέχρι σήμερα, οι αποστολές της στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα 68 MW. Για το έργο στην Κοζάνη, η Upsolar αξιοποίησε τοπικές πρωτοβουλίες που παρέχει το ελληνικό κράτος για την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή.

«Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για ένα έργο αυτού του μεγέθους είναι εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο Sébastien Prioux, Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων του Ομίλου Upsolar. «Χάρη στην ποιότητα και την ανθεκτικότητα των μονάδων μας, μπορέσαμε να υπερβούμε αυτό το εμπόδιο και να συνεισφέρουμε σημαντικά στο μακροπρόθεσμο στόχο της Ελλάδας, ο οποίος είναι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 40% μέχρι το 2020».

 

Σχετικά με την Upsolar

Η Upsolar αναπτύσσει και κατασκευάζει ηλιακές μονάδες PV υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, προσφέροντας μια ασφαλή, μακροχρόνια επένδυση σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Εμφορούμενη από τη δέσμευση στην Έρευνα και την Ανάπτυξη των προϊόντων και με την υποστήριξη των ευέλικτων πλατφορμών κατασκευής που χρησιμοποιεί, η Upsolar διασφαλίζει κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία, εφαρμόζοντας μια επιχειρηματική προσέγγιση εστιασμένη στο αντικείμενο. Όλα τα προϊόντα της Upsolar καλύπτονται από κορυφαίες στον κλάδο εγγυήσεις για τα προϊόντα και την απόδοση, προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόδοση σε όλη τη διάρκεια ζωής του κάθε συστήματος. Η Upsolar βρίσκεται επίσης στην πρωτοπορία της περιβαλλοντικής αειφορίας, με σημαντικές χορηγίες και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.