Προσωρινό μέτρο για την εξισορρόπηση των μισθών στο δημόσιο τομέα και την εξάλειψη ορισμένων αποκλίσεων θα είναι η υπερφορολόγηση συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Rtv.

   Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι, μια βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων θα είναι ένας νέος νόμος, για την προετοιμασία του οποίου απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα.

   "Η προσωρινή λύση θα είναι η υπερφορολόγηση. Η διαρκής και βιώσιμη λύση είναι ένας νέος νόμος" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται η κυβέρνηση προκλειμένου να εξαλειφθούν οι μεγάλες διαφορές στα εισοδήματα υπαλλήλων ορισμένων κρατικών εταιρειών που είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, ακόμα και με του ιδιωτικού τομέα.

   Σύμφωνα με τον κ. Πόντα, είναι απαράδεκτο για τους γιατρούς και δικηγόρους που εισέρχονται στον εργασιακό "στίβο" να κερδίζουν έως και 15 φορές λιγότερα χρήματα σε σχέση με διευθυντές κρατικών εταιρειών.

   Πάντως, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε εάν υπάρχει τελική απόφαση της κυβέρνησης για την υπερφορολόγηση ή σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται από τις αρμόδιες αρχές.