Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η μη κυβερνητική  οργάνωση  UANI (United Against Nuclear Iran) παρουσίασε αποδείξεις για «σημαντική και δυνητικά επικερδή» σχέση μεταξύ της τράπεζας FBB, του επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή και του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν. 

Οπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της UANI  που παρουσιάζει το ίδιο δημοσίευμα,  ο κ. Ρέστης μέσω της FBB και σε συνεργασία με τον κ. Καμπή συνεργάζεται με μεμονωμένα άτομα -τα οποία ενεργούν εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος- προκειμένου να αποτελέσει «πύλη» του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου στην Ελλάδα διασφαλίζοντας καθεστώς «στρατηγικής συνεργασίας». Σε αντάλλαγμα, η FBB θα λάβει επενδύσεις από τις ιρανικές αρχές των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια. 

Η WSJ υπενθυμίζει ότι το Μάρτιο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον κ. Καμπή λόγω παραβίασης του ιρανικού εμπάργκο. 

Ο επικεφαλής της UANI στην επικοινωνία του με τον κ. Ρέστη σημειώνει η επιστολή του έχει σκοπό να εκφράσει τις έντονες ανησυχίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των First Business Bank και Enterprises Shipping and Trading με πετρελαϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες του Ιράν. 
 
Η UANI παραθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν τη «σημαντική και δυνητικά επικερδή» επιχειρηματική σχέση μεταξύ της τράπεζας FBB, του κ. Καμπή και του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν. Αποδεικνύουν, αναφέρει η ίδια επιστολή, ότι «με απλά λόγια, παρέχετε εκτεταμένες και κρίσιμης σημασίας ναυτιλιακές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στο ιρανικό καθεστώς και διευκολύνετε την επέκταση της πετρελαϊκής βιομηχανίας του, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς καθεστώτος κυρώσεων».

Η UANI υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καμπής σε παλαιότερη επιστολή του (με ημερομηνία 25 Απριλίου 2012) προς τον κ. Ρέστη και τον κ. Καζαντζή, CEO της FBB, έχει περιγράψει με ακρίβεια τη σχέση της Athene Consulting House με το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου. 

Στην επιστολή εκείνη ο κ. Καμπής φέρεται να αναφέρει  σύμφωνα με την UANI, ότι οι Kazem Vaziri, Homayoun Ansari και M. Ali Izadi «εκπροσωπούν τις ιρανικές αρχές» και είναι «επικεφαλής των διεθνών επενδύσεων του υπουργείου πετρελαίου του Ιράν» και ότι στόχος τους ήταν να καταλήξουν σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την FBB, στο πλαίσιο της οποίας θα αποκτούσαν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και εν συνεχεία θα προχωρούσαν σε εξαγορές άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Καμπή, οι συναλλαγές που θα κατευθύνονταν έτσι στην FBB θα ήταν αξίας «μερικών δισεκατομμυρίων» μηνιαίως.