Σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του 11ου ετήσιου συνεδρίου για τη ναυτιλία που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό ShipPax και πραγματοποιήθηκε από 23 έως 25 Απριλίου 2013 στο Rotterdam, το Blue Star Patmos απέσπασε δύο βραβεία, ένα για τον συνολικό σχεδιασμό του πλοίου από τα στελέχη της Attica Group και ένα για την εξέχουσα αισθητική των εσωτερικών του χώρων όπως διαμορφώθηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα Molindris & Associates - βασικού συνεργάτη της Attica Group σε όλα τα projects. 

Σημειώνεται ότι το Blue Star Patmos ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Ν. Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και παραλήφθηκε τον Ιούνιο του 2012. Το νεότευκτο πλοίο δρομολογήθηκε τον Ιούλιο του 2012 στη γραμμή Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης και έκτοτε εκτελεί καθημερινά δρομολόγια με συνέπεια και σεβασμό στους επιβάτες και τους μεταφορείς.

Διαθέτει 90 καμπίνες επιβατών (326 κλίνες), 405 καθίσματα Αεροπορικού Τύπου, άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Blue Star Ferries συνεχίζει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα την προσπάθεια να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών με μία επένδυση που υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ.