Για τις εξαγωγικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και την χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων διοργανώνει εσπερίδα το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) της ΕΕΔΕ την Τρίτη 21 Μαΐου 2013 και ώρα 17:00, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με θέμα «Η Χρηματοδότηση των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων».

Στόχος της εσπερίδας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων και τα νέα εργαλεία υλοποίησής της. Την ρευστότητα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ – Κονδύλι από ΕΤΕπ. Το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ισχυρή εξαγωγική χώρα, το οικονομικό μέγεθος και οι υποδομές που απαιτούνται για να εξάγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο της πολιτείας να στηρίξει με συγκεκριμένο τρόπο και χρόνο την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών. Τη μείωση του σχετικού διοικητικού βάρους στις διαδικασίες των εξαγωγών, με την ολοκλήρωση του Single Window, δηλαδή τη δημιουργία ενός one-stop shop για τις εξαγωγές, που θα επιτευχθεί, κυρίως, μέσω απλοποίησης των προ-τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μέσω ενός ενιαίου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος. Τα πλεονεκτήματα από τους δύο νέους δείκτες που οικοδόμησε το ΧΑ ειδικά για τους «εθνικούς πρωταθλητές» της εξωστρέφειας FTSE/XA Διεθνούς Δραστηριοποίησης και FTSE/ΧΑ Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus. Τέλος, θα αναλυθούν, από την πλευρά των εξαγωγικών επιχειρήσεων, όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για επιτυχημένες εξαγωγές στο υφιστάμενο περιβάλλον κρίσης.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του ΠΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γρηγόρης Δημητριάδης, Συντονιστής της Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών στο Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και οι κ. René van Hell και Annelies Drost από την Task Force. Ακόμα συμμετέχουν οι κ. Αλεξάνδρα Πίττα – Χαζάπη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Μελισσοκομικής Εταιρίας Αττική, Γεώργιος Καραγιαννόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Factoring, Νίκος Πορφύρης, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., Γιάννης Μαθιός, Πρόεδρος της ΑΒΕΤΕ Μαθιός Πυρίμαχα και Μάκης Τζέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Credit Insurance N.V., ενώ έχει προσκληθεί και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μετά από συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια και υποστηρικτής η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.