Την υπογραφή νέου συμβολαίου με την Société Algérienne de Production de l’Electricité (SPE Spa), σε κοινοπραξία με την General Electric, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο έργο, που αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη στις σημαντικότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Η συνολική αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ΑΕ είναι περίπου 92,8 εκατ. ευρώ συνολικά και το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 29,5 μήνες.

Όπως ανακοινώθηκε, το έργο αφορά σε μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου σε ανοιχτό κύκλο, με δυο αεριοστρόβιλους, συνολικής ισχύος 368,152 MW, σε τοπικές συνθήκες.

Η ΜΕΤΚΑ κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή έργων EPC στον τομέα των εξειδικευμένων ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, αναλαμβάνοντας το πλήρες φάσμα από τη Μελέτη, Προμήθεια, Κατασκευή έως την ολοκλήρωση του έργου. Στην παρούσα φάση, εκτελεί ταυτόχρονα έργα που ξεπερνούν τα 6.000MW συνολικής παραγόμενης ισχύος σε 6 διαφορετικές χώρες (Αλγερία, Συρία, Ιράκ, Ιορδανία, Τουρκία και Ελλάδα). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metka.gr/energyprojects.