Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα HSBC θα καταργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο νέου σχεδίου μείωσης του κόστους λειτουργίας της κατά 3 δισ. δολάρια και αύξησης της κερδοφορίας της που προωθεί ο διευθύνων σύμβουλός της Στιούαρτ Γκάλιβερ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Η τράπεζα αναμένει ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα μειωθεί στις 240.000 την επόμενη τριετία, δήλωσε ο κ. Γκάλιβερ σε τηλεφωνική διάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που έκανε στους επενδυτές για τη στρατηγική της τράπεζας.

Η HSBC έχει ανακοινώσει ήδη πρόγραμμα μείωσης των εργαζομένων στις 254.000. Ο διευθύνων σύμβουλός της εστιάζει την προσοχή του στη μείωση του κόστους λειτουργίας, την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την επέκταση της τράπεζας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τα έσοδα που έχουν πληγεί από την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη.

Ο ίδιος έχει ήδη μειώσει τις ετήσιες δαπάνες της τράπεζας κατά 4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο και έχει μειώσει τις θέσεις απασχόλησης κατά 46.000 από το 2011 οπότε ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα.