Η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου με μικρό συμβολικό ποσοστό στον αγωγό ΤΑΡ είναι το θέμα που συζητά η ελληνική κυβέρνηση με την εταιρεία του αγωγού, στην οποία ως γνωστόν συμμετέχουν η Statoil (Νορβηγία), Axpo (Ελβετία), E.ON (Γερμανία). Η συμμετοχή θα γίνει στη βάση της συμμετοχή στην εταιρεία του πετρελαιαγωγού Burgas –Αλεξανδρούπολη και μπορεί να κυμαίνεται στο 1%. Ωστόσο μέσω του ποσοστού αυτού θα έχει τη δυνατότητα η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση, να παρακολουθεί τη λειτουργία του έργου το οποίο έχει έντονη γεωπολιτική δυναμική.

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο περιθώριο ημερίδας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP που πραγματοποιήθηκε  στο ΕΒΕΑ. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ από το έργο θα δημιουργηθούν 4.800 θέσεις εργασίας για 54 χρόνια και προστιθέμενη αξία ύψους 18 δισ. ευρώ, κυρίως στις περιοχές απ' όπου διέρχεται, δηλαδή τη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατασκευή του έργου θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Κοινοπραξίας του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν για την επιλογή του αγωγού που θα τροφοδοτηθεί κατά προτεραιότητα, μεταξύ των αγωγών ΤΑΡ και Ναμπούκο. Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Αθήνα υπεγράφη η διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας για την υποστήριξη του αγωγού, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.