Ανέκτησε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με την περιουσία του να αποτιμάται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg News. 


Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα είχε «κλέψει» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ.
Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που τα απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

Ο 73χρονος Σλιμ διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά.

Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, ο Μπιλ Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Season. Ο μεγιστάνας έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι περισσότερο γνωστή από την αντίστοιχη του Bloomberg. Η λίστα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, κατέταξε στην πρώτη θέση τον Σλιμ, στη δεύτερη τον Γκέιτ,ς στην τρίτη τον ισπανό μεγιστάνα της μόδας Μογκέλ Αμανσιο Ορτέγκα και στην τέταρτη τον Γουόρεν Μπάφετ.