Μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεκίνο, με τίτλο  "Greece - China Business Forum: The New Silk Road" και με συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών. 

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Υλοποιήθηκε δε από το Invest in Greece, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το Κινεζικό Επιμελητήριο CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products). 

Στο Business Forum του Πεκίνου σήμερα, η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή που απαρτίζεται από 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς από τους πλέον βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας (Ναυτιλία, Τράπεζες, Τουρισμός και Ακίνητα, Αγροτικά προϊόντα και Τρόφιμα, Τεχνολογία, Δομικά υλικά και Εξαγωγική μεταποίηση) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσειμε τους 257 εκπροσώπους από περισσότερες από 135 Κινεζικές επιχειρήσεις από τους αντίστοιχους κλάδους. 

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 271 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των 60 Ελλήνων και των  Κινέζων επιχειρηματιών, με ορισμένες από τις ελληνικές εταιρείες να έχουν προγραμματισμένες ακόμα και 11 συναντήσεις η κάθε μια. Αύριο Σάββατο στη Σαγκάη θα διεξαχθεί αντιστοίχως διμερές επιχειρηματικό συνέδριο.  
Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει το “μεγάλο” Business Forum, ενώ θα ολοκληρωθούν οι “b2b” (business to business) συναντήσεις των εξήντα Ελλήνων επιχειρηματιών με εκπροσώπους κινεζικών funds και ομίλων.