Δανειακή σύμβαση  ύψους 69 εκατ. δολαρίων με την ελληνική εταιρεία Paragon Shipping Inc,  ανακοίνωσε η China Development Bank στο Πεκίνο. Τη συμφωνία έργου διαχειρίστηκε η ελληνική εταιρεία XRTC Business Consultants, ναυτιλιακός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Κινέζικης τράπεζας. Η συμφωνία καλύπτει τη μερική χρηματοδότηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 4,800 TEU το καθένα, τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Zhejiang Ouhua Shipbuilding Co και αναμένεται να παραδοθούν στην Paragon Shipping Inc το 2014.
Τα πλοία θα φέρουv την πιστοποίηση 2 νηογνωμόνων του Germanischer Lloyd και της China Classification Society.
Οι εκπρόσωποι της CDB διαβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της τράπεζας στην στήριξη του ομίλου ναυτιλιακών εταιρειών του κ. Μποδούρογλου (Paragon Shipping, Boxships, AllSeas) και επιβεβαίωσαν την στρατηγική της τράπεζας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της με την Ελληνική Ναυτιλία.
Στην τελετή που διοργανώθηκε από την China Development Bank στο νέο κτίριο των κεντρικών της γραφείων στο Πεκίνο, ο κ. Μιχάλης Μποδούρογλου, πρόεδρος της Paragon Shipping Inc, ευχαρίστησε την τράπεζα για την εμπιστοσύνη της στον όμιλο εταιρειών του και ευχήθηκε να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία τους μέσω νέων επενδύσεων που σχεδιάζει ο όμιλός του.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η περίοδος ναυτιλιακής ύφεσης που διανύουμε μπορεί να αναδείξει νέες ευκαιρίες για τους επενδυτές, ενώ οι χαμηλές τιμές νέων κατασκευών δίνουν την ευκαιρία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του στόλου».