Η Dolphin, ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές διεθνώς σε ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα στις αναδυόμενες αγορές και μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες  επενδύσεων σε ακίνητα στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου βάσει ιδίων κεφαλαίων (NAV), ανακοινώνει ότι στις 17 Μαΐου 2013, η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Aristo Developers Ltd υπέγραψε δεσμευτική Σύμβαση Πώλησης του Venus Rock Golf Resort έναντι συνολικού τιμήματος 290 εκ. ευρώ.

Η Σύμβαση υπεγράφη με διεθνή επενδυτικό όμιλο με έδρα το Hong Kong.

Η συμφωνηθείσα τιμή εξαγοράς για την πώληση του Venus Rock ανέρχεται σε 290 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει αρχικό τίμημα ύψους  241,5 εκ. ευρώ και πιστωθέν τίμημα ύψους  48,5 εκ. ευρώ του οποίου η καταβολή εξαρτάται από την πλήρωση συγκεκριμένων όρων. 

To Venus Rock Golf Resort είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικιστικό θέρετρο υπό ανπαπτυξη στην Ευρώπη, με έκταση περίπου 10.000 στρέμματα και 850 μέτρα παραθαλάσσιο μέτωπο. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών σχεδιασμένα από τον Tony Jacklin, περισσότερες από 3.000 κατοικίες, μαρίνα, ξενοδοχείο, beach club, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής αντανακλά το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για το κυπριακό real estate η οποία εκδηλώθηκε από τα μέσα του 2012 αμέσως μετά την εισαγωγή του σχετικού νόμου για άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ στο νησί. Από τότε, πολλές εκατοντάδες κατοικίες έχουν πουληθεί σε Κινέζους αγοραστές.