Η εταιρεία Παπαδημητρίου είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία του κλάδου των τροφίμων που εισέρχεται στο δίκτυο υποστήριξης και ανάπτυξης, το οποίο παρέχει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Endeavor σε καινοτομικές επιχειρήσεις διεθνώς.

Είναι κοινό μυστικό πως η στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας είναι ένας από τους μοχλούς-κλειδιά για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία Endeavor αυξάνει σταθερά τον αριθμό των ελληνικών επιχειρήσεων που υποστηρίζει μέσω του διεθνούς δικτύου της.

Η εταιρεία Παπαδημητρίου Χ. Κ. ΑΒΕΤ αποτελεί την πέμπτη ελληνική προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor και την πρώτη από τον κλάδο τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, έναν κλάδο που μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ποια είναι η Endeavor

Η Endeavor είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εντοπίζει νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής της Endeavor είναι πως, από το 1997, οι επιχειρηματίες που έχουν επιλεγεί σε Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200,000 θέσεις εργασίας και έχουν καταγράψει έσοδα πάνω από $5 δισ. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

Στρατηγική επιλογή

Η επιλογή της εταιρείας Παπαδημητρίου έγινε στο 48ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 6-8 Μαΐου. Η εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε από το Χρήστο Παπαδημητρίου, CEO, ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Με μια σειρά ποιοτικών και καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων, έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε 28 χώρες. Σήμερα, δίνει έμφαση στο 100% φυσικό βαλσαμικό ξύδι που παράγεται αποκλειστικά από ελληνική σταφίδα καθώς και τη νέα γενιά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων με βάση το ξίδι.