Τη δυναμική της ανάπτυξη στο χώρο των παραφαρμακευτικών και φυτικών καλλυντικών προωθεί η αλυσίδα Carelab by attica, που ξεκίνησε τη λειτουργία της στο ισόγειο του πολυκαταστήματος attica στο Golden Hall,  στο πολυκατάστημα attica στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακά,  αναπτύσσεται με αυτόνομα σημεία στις πιο εμπορικές αγορές σε όλη την Ελλάδα, στη Γλυφάδα, στη  Κηφισιά  και στον, στα Malls ενώ θα ακολουθήσουν καταστήματα στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Τα Carelab είναι ένα πρωτοποριακό concept που έρχεται σε μια σημαντική συγκυρία -στο άνοιγμα της αγοράς παραφαρμακευτικών- και την εποχή που υπάρχει καταναλωτική στροφή λόγω κρίσης από τα ακριβά καλλυντικά -επιλεκτικής διανομής- προς τα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας φαρμακείου που είναι φθηνότερα και ταυτόχρονα αξιόπιστα.

Στο Carelab  υπάρχουν προϊόντα για τη φροντίδα όλης της οικογένειας, με την επιστημονική συμβουλή φαρμακοποιών, που είναι πρόθυμοι να ακούσουν ή να διαγνώσουν τις ανάγκες σας και να σας προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα. Επιπλέον, εξειδικευμένοι επιστήμονες υγείας και διατροφολόγοι ενημερώνουν για θέματα διατροφής και να σας αναλύσουν με λεπτομέρειες όλα τα προϊόντα διατροφής.

Η αλυσίδα Carelab by attica  ανήκει στο πολυκατάστημα Αττικα και τον επιχειρηματία Δημοσθένη Μπούμη (πρώην Γενικός Διευθυντής καρτών της Citibank) και αναμένεται να παρουσιάζει τζίρο στα 3 εκ. ευρώ τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της (2 καταστήματα). Στα σχέδια των επιχειρηματιών είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας με 10-15 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Οσον αφορά τα προϊόντα τα δερμοκαλλυντικά είναι κυρίως προϊόντα που προωθούνται ήδη από το φαρμακείο ως κανάλι διανομής. Ταυτόχρονα στο Carelab  υπάρχουν και προϊόντα βρεφικής και παιδικής φροντίδας καθώς και της διατροφής που δεν υπάρχουν στα  ελληνικά φαρμακεία σήμερα.

Σε ο,τι αφορά στα καλλυντικά, όλες οι εταιρείες υποδέχθηκαν θετικά το νέο εγχείρημά μας καθώς είδαν άμεσα οφέλη,και στην εικόνα τους αλλά και εμπορικά, αφού απέκτησαν παρουσία σε έναν πολύ όμορφο χώρο και τη δυνατότητα να γίνουν ευρύτερα γνωστές σε ένα καινούριο για αυτές καταναλωτικό κοινό, σε πελάτες με ικανή αγοραστική δύναμη.

Οι κατηγορίες προϊόντων του Carelab είναι τα δερμοκαλλυντικά και φυσικά καλλυντικά, προϊόντα στοματικής υγιεινής, φροντίδας χεριών και ποδιών και γυναικείας υγιεινής. Υπάρχει επίσης αναπτυγμένο ένα τμήμα σωστής διατροφής με βιολογικά προϊόντα, χωρίς γλουτένη, σοκολάτες χωρίς ζάχαρη, σνακ με βρώμη, μπάρες ωμοφαγίας,σνακ για παιδιά, τσάγια, καφέδες και προϊόντα επάλειψης. Τέλος, στο χώρο υπάρχει ένα οργανωμένο τμήμα βρεφανάπτυξης και βρεφικής και παιδικής φροντίδας καθώς και προϊόντα για εγκύους και νεαρές μητέρες.

Μ.Πρωτονοταρίου