«Με χαλαρούς φορολογικούς συντελεστές πέτυχε το υπόδειγμα της Ιρλανδίας. Εμένα είναι διακηρυγμένος στόχος μου εδώ και πολλά χρόνια, αυτό παλεύω. Ξέρετε ότι θέλω τον ενιαίο φόρο 15%, μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μας -και όσο πιάνουμε τους στόχους μας τόσο πιο κοντά έρχεται αυτή η στιγμή. Ελπίζω να το ξεκινήσουμε το νέο αυτό φορολογικό σύστημα για την Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Έντα Κέλι. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ιρλανδία πετυχημένο πρότυπο. «Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και η χώρα του μας δείχνουν ότι έχουν μπει σε ανάκαμψη και σε λίγο θα βγουν στις αγορές. Θα ακολουθήσουμε ακριβώς το ίδιο πετυχημένο πρότυπο για την έξοδο από την κρίση, αλλά και για την προεδρία της Ε.Ε.», τόνισε. 

Ανέφερε επίσης: «Η Ιρλανδία είχε από δεκαετίες κάνει τη μεγάλη επιλογή της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας, που την είχε οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και ήταν αυτά τα δύο που τη βοήθησαν να βγει από την κρίση». Επίσης αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ιρλανδίας με τη χαμηλή φορολογία, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη.