current views are: 1

24 Μαΐου 2013
Δημοσίευση12:15

Deutsche Bank: Θα βγει η ευρωπαϊκή οικονομία από την ύφεση

Στην αμερικανική οικονομία,  η μακροχρόνια πορεία προς την ανάκαμψη θα συνεχιστεί ενισχυόμενη από την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας και την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση. Σημειώνει επίσης τη βελτίωση για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Στην αμερικανική οικονομία,  η μακροχρόνια πορεία προς την ανάκαμψη θα συνεχιστεί ενισχυόμενη από την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας και την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση. Σημειώνει επίσης τη βελτίωση για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Έξοδος της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ύφεση προβλέπει η μηνιαία έκθεση της Deutsche Bank  που θα βασιστεί στον περιορισμό της σφιχτής δημοσιονομική πολιτικής στη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης και στο γύρισμα του κύκλου των αποθεμάτων.

Στην αμερικανική οικονομία,  η μακροχρόνια πορεία προς την ανάκαμψη θα συνεχιστεί ενισχυόμενη από την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας και την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση. Σημειώνει επίσης τη βελτίωση για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Η Deutsche Bank περιμένει στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε ότι η Fed θα αρχίσει να περιορίζει σημαντικά τις επαναγορές ομολόγων στο πλαίσιο της νομισματικής χαλάρωσης.

Για την ανάπτυξη, η Deutsche προβλέπει ρυθμό 3,1% για την παγκόσμια οικονομία το 2013 και 4% το 2014. Για την Ευρωζώνη προβλέπει έξοδο από την ύφεση το γ’ τρίμηνο του 2013 και ρυθμό ανάπτυξης 1% το 2014. Για τις ΗΠΑ προβλέπει ότι ο ρυθμός θα ανέβει στο 3% το β’ εξάμηνο του 1013 και στο 3,2% το 2014. Παράλληλα, προβλέπει rebound για την οικονομία της Κίνας το β’ εξάμηνο του 2013 και ρυθμό ανάπτυξης 5,9% για τις αναδυόμενες αγορές για το 2014.

Όσον αφορά στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών προβλέπει: νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, με πιθανό αρνητικό επιτόκιο, αλλά όχι σαν το πιθανότερο σενάριο.  Όσον αφορά την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, προβλέπει ότι θα συνεχίσει την πολιτική της επιθετικής νομισματικής χαλάρωσης και για τη Fed προβλέπει ότι θα περιορίσει τις αγορές ομολόγων στο β’ εξάμηνο με βάση την πρόοδο που θα έχει η αγορά απασχόλησης.

Όσον αφορά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, σημειώνει ότι το πρόγραμμα της αγοράς ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα, έδωσε τη δυνατότητα σε οικονομίες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ορόσημο εξελίξεων οι γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

 

 

 


σχετικα αρθρα