Περισσότερες από 2000 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών έχουν προγραμματιστεί σήμερα και αύριο στη Μόσχα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go International η οποία διοργανώνεται από την Εurobank με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων.  

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι οι ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Invest in Greece διοργανώνεται Real Estate Workshop που περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση από τις ελληνικές εταιρείες των επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς, περίπου 250 ρωσικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, εκ των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στον κλάδο των τροφίμων- ποτών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στον κλάδο του τουρισμού και του real estate.

Από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, πάνω από το 40% όσων συμμετέχουν στην αποστολή ανήκει στον κλάδο των τροφίμων- ποτών, το 8% δραστηριοποιείται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, το 7% στα δομικά υλικά, το 5% στο real estate και το 4,5% στα καλλυντικά. Επιπλέον, συμμετοχές υπάρχουν και στους κλάδους του τουρισμού, εκκλησιαστικών ειδών, υπηρεσιών, χημικών και πλαστικών, ενέργειας, φαρμακευτικών και ειδών συσκευασίας.

Επίσης θα παρουσιαστεί το Exportgate, η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική Διαδικτυακή Πύλη, που υλοποιείται σε συνεργασία της Eurobank με τους εξαγωγικούς επιχειρηματικούς φορείς και τον ΣΕΒ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί συνεργασία με την Google σε μια προσπάθεια για την προώθηση του Exportgate στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιείται αύριο φόρουμ, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη ρωσική πρωτεύουσα.