Στις 15η Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.  Η επιβεβαιωτική γεώτρηση, είπε, θα καθορίσει ακριβώς την ποσότητα και την ποιότητα του κοιτάσματος. Οι ενδείξεις, ανέφερε, είναι ενθαρρυντικές και εξέφρασε την ελπίδα η πιστοποίηση του κοιτάσματος να γίνει από την πρώτη γεώτρηση.

Την έγκριση της απόφασης για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανακοίνωσε επίσημα η Delek μέσα από την ιστοσελίδα της. "Οι θυγατρικές εταιρείες φυσικού αερίου η Delek Drilling LP και η Avner LP ενέκριναν τη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο προϋπολογισμός της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στα σπλάχνα της Αφροδίτης, ανέρχεται στα 117 εκατομμύρια δολάρια και έχει επιβεβαιωθεί.
Το Τρυπάνι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Delek, θα εισχωρήσει 1750 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και στη σχεδιαζόμενη τελική φάση αναμένεται ότι θα εισχωρήσει ακόμη πιο βαθιά, δηλαδή περίπου στα 5600 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Σημειώνει εξάλλου, ότι  αυτή η γεώτρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πολύ καλή παραγωγή στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.