current views are: 1

28 Μαΐου 2013
Δημοσίευση04:00

Pharmathen: Νέες εταιρείες σε Σ.Αραβία και Κίνα-στο 80% φέτος οι εξαγωγές

Έχοντας παρουσιάσει σημαντικότατη εξωστρέφεια, η Pharmathen, αναμένει φέτος αύξηση πωλήσεων 17% σε σχέση με τα  162 εκ ευρώ του 2012, ενώ το 80% θα προέρχεται από εξαγωγές. Το φθινόπωρο η εταιρεία θα ανακοινώσει τους μελλοντικούς της στόχους και τη δυναμική που αποκτά με τις δύο νέες της κοινοπραξίες σε Κίνα και Σαουδική Αραβία.

Δημοσίευση 04:00’
αρθρο-newpost

Έχοντας παρουσιάσει σημαντικότατη εξωστρέφεια, η Pharmathen, αναμένει φέτος αύξηση πωλήσεων 17% σε σχέση με τα  162 εκ ευρώ του 2012, ενώ το 80% θα προέρχεται από εξαγωγές. Το φθινόπωρο η εταιρεία θα ανακοινώσει τους μελλοντικούς της στόχους και τη δυναμική που αποκτά με τις δύο νέες της κοινοπραξίες σε Κίνα και Σαουδική Αραβία.

Συμφωνία για τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στη Σ.Αραβία έχει πραγματοποιήσει η Pharmathen  στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη στην αγορά της Μέσης Ανατολής με στόχο να ανατπύξει την παρουσία της στη σημαντική αυτή αγορά.. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχωρεί και στην ίδρυση κοινής εταιρείας στην Κίνα στην οποία θα έχει πλειοψηφία η κινεζική εταιρεία εταιρεία που θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της εταιρείας στη σημαντικότερη αγορά της γης.
Η Pharmathen παράλληλα με την ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές, από το 2015  θα τοποθετήσεις στην αγορά και τα δικά της πρωτότυπα φάρμακα ενισχύντας περαιτέρω τη δυναμική της και τις προοπτικές της. 
Η εταιρεία  υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 110 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το 2015. Έχοντας παρουσιάσει σημαντικότατη εξωστρέφεια, η Pharmathen, παρουσίασε κύκλο εργασιών 162 εκ ευρώ για το 2012, του οποίου πάνω από το 75 % προέρχεται από εξαγωγές σε 85 χώρες διεθνώς, αποτελώντας το 1% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Μέσα στην κρίση, η εταιρεία έχει επενδύσει 55 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας την ίδια περίοδο περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας, φτάνοντας σήμερα τους 850 εργαζομένους.
Για το 2013 αναμένει κύκλο  εργασιών αυξημένο κατά 17% και αυξημένες εξαγωγές που θα ανέλθουν στο 80% του τζίρου της.

Η Pharmathen εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2010 τη νέα της παραγωγική μονάδα στις Σάπες Ροδόπης, επένδυση της τάξης των 41 εκατομμυρίων ευρώ, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 160 νέες θέσεις εργασίας στην ευαίσθητη και ακριτική περιοχή της Θράκης.
Η εταιρεία έχει αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης γενοσήμων στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «The 2011 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», η Pharmathen κατατάσσεται στην 42η θέση ανάμεσα σε 4.500 ερευνητικές φαρμακοβιομηχανίες από όλη την Ευρώπη, και στην 429η θέση επί του συνόλου των 1000 κορυφαίων εταιρειών στο R&D ανεξαρτήτως κλάδου. 
Παράλληλα, κατέχει  60 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών, τα οποία έχουν κατατεθεί με παγκόσμια εμβέλεια και έχουν εγκριθεί από ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους Οργανισμούς (EPO, USPTO). Επιπλέον, πρόσφατα η εταιρεία έκανε και την δυναμική της είσοδο στον τομέα των πρωτοτύπων φαρμάκων και καινοτόμων τεχνολογιών.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την εκπροσώπηση των διεθνών brands Nuxe, Bioderma, Gum στην Ελλάδα, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία.  

Pharmathen
Η Pharmathen ανήκει στις 50 μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες. Με 3 υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα και 2 σημαντικές μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, έχει επεκταθεί σε 5 ηπείρους, εξάγοντας φαρμακευτικά προϊόντα σε περισσότερες από 85 χώρες και συνεργάζεται με τις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.
Αποτέλεσμα της εξωστρεφούς πολιτικής και της έμφασης που δίνει η εταιρεία στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτομίας είναι η ραγδαία αύξηση των μεγεθών κατά την τελευταία οκταετία, ξεκινώντας με κύκλο εργασιών της τάξης των 12,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2003 και φτάνοντας στα 162 εκατομμύρια το 2012. 
Οι εξαγωγές της σημείωσαν αλματώδη αύξηση κατά την τελευταία δεκαετία. Η Pharmathen σήμερα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1% των ελληνικών εξαγωγών πραγματοποιώντας πάνω από 75% του κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό, παρέχοντας καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, τεχνογνωσία και υπηρεσίες, σε περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς. 
Τα σημαντικά οικονομικά της μεγέθη, την κατατάσσουν ανάμεσα στις 150 μεγαλύτερες βιομηχανίες και τις 50 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία συχνά γίνεται αποδέκτης σημαντικών διακρίσεων και βραβείων (Κούρος 2010, EBEA 2011, ICAP True Leaders 2012, STAT BANK Diamonds 2011, European Business Awards 2011 & 2012, Best Work Places 2011 & 2012). 

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

 
 


σχετικα αρθρα