Ο ιδιωτικός δανεισμός στη Ρουμανία υποχώρησε 1,9% σε πραγματικούς όρους, στα 220 δισ. lei (65,3 δισ. δολάρια) τον Απρίλιο, από τα 223,8 δισ. ρουμανικά lei πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax.

Τα δάνεια σε ρουμανικό lei υποχώρησαν 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ τα δάνεια σε ξένο νόμισμα υποχώρησαν 2,5%, όταν εκφράζονται σε lei. Σε ευρώ, ο δανεισμός σε ξένο νόμισμα κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013, ο μη κυβερνητικός δανεισμός μειώθηκε κατά 7% σε πραγματικούς όρους. Τα δάνεια σε ρουμανικό Lei υποχώρησαν 1,5% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ τα δάνεια σε ξένο νόμισμα κινήθηκαν χαμηλότερα 5,4% όταν εκφράστηκαν σε lei και 3,8% όταν εκφράζονται σε ευρώ.

Οι καταθέσεις πελατών-μη κατοίκων κινήθηκαν χαμηλότερα 0,1% στα 200,7 δισ. ρουμανικά lei τον Απρίλιο. Στο τέλος Απριλίου, η κυβερνητική πίστωση διαμορφώθηκε στα 72,78 δισ. ρουμανικά lei, χαμηλότερα κατά 14,7% σε πραγματικούς όρους, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.