Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει η Apple, σύμφωνα με τον Αντουάν Κολομπάνι, εκπρόσωπο του επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος χθες, η Κομισιόν συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με τις πρακτικές διανομής του iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτές θέτουν εμπόδια σε ανταγωνίστριες εταιρείες.

Κατηγορείται και για μονοπωλιακές πρακτικές η Apple

Μετά την αμερικανική Γερουσία, που έχει βάλει στο «εδώλιο» την Apple, με κατηγορίες φοροδιαφυγής, ο αμερικανικός κολοσσός μπαίνει στο στόχαστρο και των ευρωπαϊκών αρχών. Η ευρωπαϊκή αρχή κατά των μονοπωλίων ερευνά καταγγελίες για τις πρακτικές διανομής των iPhone. Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας κατήγγειλαν ότι η Apple τα ανάγκαζε να αγοράζουν ελάχιστο αριθμό iPhone ή να της παραχωρήσουν προνόμια στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Κομισιόν απέστειλε ειδικό ερωτηματολόγιο σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο να διαπιστώσει εάν στις συμβάσεις της με αυτές η Apple απαιτεί όρους διανομής τέτοιους, ώστε κανείς άλλος ανταγωνιστής της να μην μπορεί να διασφαλίζει καλύτερους όρους διανομής.