Η έναρξη εργασιών της νέας δραστηριότητας της Ιντραλότ στην ελληνική αγορά στα λαχεία,  η συμμετοχή στο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα και η συμμετοχή στο διαγωνισμό για την τουρκική λοτταρία αποτελούν τις σημαντικότερες προκλήσεις για την Ιντραλότ  για το 2013.

Παράλληλα η εταιρεία επιδιώκει να αναλάβει πλήθος έργων σε όλο τον κόσμο ενώ αναμένεται να είναι κι ένας από τους παραχωρησιούχος που θα αναλάβει κάποια από τα VLT’s  που θα δώσει με διαγωνσιμό ο ΟΠΑΠ.

Στρατηγική της εταιρείας είναι να αξιοποίησει τη διεθνή συγκυρία που χαρακτηρίζεται από απελυθέρωση της αγοράς και ιδιωτικοποιήσεις. Ειδικότερα, ευκαιρίες ανάπτυξης η εταιρεία διακρίνει στην Κίνα στον αθλητικό στοιχηματισμό, στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και στα τυχερά παιχνίδια μέσω κινητού. Στο Βιετνάμ με την ίδρυση της κρατικής Λοτταρίας και την νομιμοποίηση του αθλητικού στοιχηματισμού, στις ΗΠΑ με τη διεχείριση λοτταριών από ιδιώτες  και στην Ευρώπη με την απελευθέρωση του on line.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της σήμερα ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι έργα που ανανεώνονται χωρίς διαγωνισμό.

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει κάποια θυγατρική με έδρα την Ολλανδία η οποία θα προχωρήσει στην έκδοση εταιρικού ομολόγου μέσα στον Ιούνιο. Οι τράπεζες που συντονίζουν την έκδοση είναι  οι HSBC, Barclays, Credit Agricole και Citi, ενώ το ύψος της έκδοσης και το επιτόκιο θα καθοριστεί από τη ζήτηση.   

Η Ιντραλότ διαθέτει διεθνώς 5.500 εργαζόμενους και 68 θυγατρικές σε 56 πολιτείες και κράτη. Ο τζίρος της το 2012 ανήλθε σε 1,4 δις. ευρώ. Εχει αναλάβει 29 από 56 διαγωνισμούς παρουσιάζοντας ποσοστό επιτυχίας 56%, ενώ  πραγματοποιεί το 35% των διεθνών έργων του κλάδου της, έναντι 41% των έργων που έχει η Gtech  και 24% τω έργων της Scientific Games.

O καθαρός της δανεισμός της εταιρίας είναι ο χαμηλότερος του κλάδου και είναι 2,2 φορές τα EBITDA, ενώ ,μόνο το 5,3% του τζίρου της προέρχεται από την Ελλάδα.

Μ.Πρωτονοταρίου