Από την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013, η Delta Air Lines ξεκινά εκ νέου την εποχιακή, απευθείας σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης. Τα καθημερινά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A330-300 δυναμικότητας 298 θέσεων και θα εκτελούνται σε συνεργασία με τους εταίρους της Delta, Air France KLM.

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την επανέναρξη της θερινής, εποχιακής σύνδεσης Αθήνας- Νέας Υόρκης, προσφέροντας στους πελάτες περισσότερες επιλογές, την άνεση των απευθείας πτήσεων και τις περαιτέρω ανταποκρίσεις προς περισσότερους προορισμούς των ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά δημοφιλών προορισμών όπως είναι η Φλόριδα και η Καλιφόρνια," είπε σχετικά ο Perry Cantarutti, Senior Vice President της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. "Το δρομολόγιο είναι δημοφιλές τόσο σε επιχειρηματίες ταξιδιώτες όσο και σε ταξιδιώτες αναψυχής και ήδη τα στοιχεία κρατήσεων είναι πολύ θετικά. Παράλληλα, το φετινό καλοκαίρι, οι επιβάτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουνμια σειρά από νέες ανέσεις εν πτήσει, που θα συμπληρώνουν τις ήδη παρεχόμενες βραβευμένες υπηρεσίες της Delta".

Η Delta πραγματοποιεί μια σειρά επενδύσεων στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προκειμένου να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των πελατών της, τόσο επί εδάφους όσο και στον αέρα. Σε αυτές τις επενδύσεις συμπεριλαμβάνεται το άρτιας τεχνολογίας Terminal 4 στο JFK της Νέας Υόρκης, που κόστισε 1,4 δισ. δολάρια. Οι πελάτες οι οποίοι φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδεύουν μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης θα επωφελούνται από μια αναβαθμισμένη εμπειρία στο αεροδρόμιο, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή τους. Για τους πελάτες της Business Elite, το Delta Sky Club στο Terminal 4 διαθέτει το Sky Deck – μια εξωτερική βεράντα που προσφέρει απαράμιλλη θέα προς τον αεροδιάδρομο.

Το 2012, η Delta διακίνησε περισσότερους από 125.000 επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με μέσο συντελεστή πληρότητας δρομολογίου σχεδόν 85%.