«Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πάρα πολύ διαφανείς διαδικασίες και χαλάει τη "σούπα" σε μικροσυμφέροντα» είπε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Στέλιος Σταυρίδης,μιλώντας την Πέμπτη από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου της iForce για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια, σημείωσε ότι οι ξένοι τουρίστες απαιτούν συνέπεια, υπηρεσία ποιότητας και σοβαρότητα ακι ανέφερε ότι από το 2015 και μετά βλέπει πλήρη ανάπτυξη των περιφερειακών αερολιμένων, ενώ επιτέθηκε κατά της γραφειοκρατίας και όσων θέτουν εμπόδια στις αποκρατικοποιήσεις.
Ο κ. Σταυρίδης άφησε να εννοηθεί ότι και στα περιφερειακά αεροδρόμια υπάρχει εξίσου παρόμοιο προβληματικό καθεστώς με αυτό που διέπει μεγάλα ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το Ελληνικό και το ΣΕΦ, ενώ σημείωσε ότι το Ταμείο δεν προσπαθεί να προβάλει ανύπαρκτο έργο. 
Όπως τόνισε, «τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι πύλη εισόδου στον παράδεισο» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να έρθει πλούτος με τους δικούς μας κοινωνικούς, εργασιακούς και περιβαλλοντικούς όρους». «Μέσα στο 2014 θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης και, εάν κινηθούμε σωστά, το 2015 και 2016 θα τρίβουμε τα μάτια μας» είπε και ο κ. Σταυρίδης. 

Ο κ. Σταυρίδης μίλησε για «κρετινισμό που διαπερνά τη δημόσια διοίκηση απ' άκρου σ' άκρου» και τόνισε ότι «η γραφειοκρατία και η αθλιότητα αυτού του κράτους θέλει χρόνο για να αρθεί». «Όλη η ακίνητη περιουσία που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση. Αλλού δεν υπάρχουν σχέδια, αλλού δεν έχουν άδειες. Τα ολυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια! Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο. Το μπέιζμπολ είναι αυθαίρετο! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι!» είπε ο κ. Σταυρίδης.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε ότι το στοίχημα είναι αυτά «τα καταπληκτικά κομμάτια γης και τα περιουσιακά στοιχεία που μένουν ανεκμετάλλευτα, που καταρρέουν και αποτελούν ντροπή στην αισθητική μας, απορροφούν πόρους και βρίσκονται σε αυτό το χάλι» να αξιοποιηθούν. «Και την ώρα που τα νέα παιδιά είναι άνεργα και σε απόγνωση, ερχόμαστε εμείς να έχουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να ρημάζουν και να φοβόμαστε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα τα ξεπουλήσει» συνέχισε.