Δύο ενδιαφερόμενοι πέρασαν στην β΄φάση για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ και έντεκα νέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα λιμάνια της χώρας.

Ειδικότερα, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, πράσινο «φως» για την β’ φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ έλαβαν δύο εκ των συνολικά τεσσάρωνεπενδυτικών σχημάτων. 

Στην επόμενη φάση «προκρίθηκαν» τα εξής σχήματα: 
1. SUEZ Environment SAS - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. 
2. MEKOROT Development and Enterprise Ltd - Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών- MIYA Water Projects Netherlands BV - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABETE 

Όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου στον Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας, στην β’ φάση του διαγωνισμού «πέρασαν» 6 επενδυτικά σχήματα. 
1. Lamda Ανάπτυξη Έργων ΑE, 
2. JSC Donskoy Tabak, 
3. Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, 
4. Πόρτο Καρράς ΑΕ, 
5. Δομοτεχνική ΑΕ, 
6. Ιωάννης Μεντεκίδης και Γεώργιος Μεντεκίδης 

Παράλληλα, όσον αφορά το «μέτωπο» των τουριστικών λιμένων, 11 νέα επενδυτικά σχήματαεκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της α’ ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία περιλαμβάνει την 1. μαρίνα Αλίμου 2. τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου 3. λιμάνι Ύδρας 4. τουριστικό καταφύγιο Πόρου

Τέλος, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την διαδικασία αξιοποίησης των εξής έργων: 1. Παραχώρηση της λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων αξόνων. 2. Τρία ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ (Άνδρος, Τσαγκαράδα, Σκιάθος).