current views are: 1

31 Μαΐου 2013
Δημοσίευση05:33

Χρυσός: Αντιστέκεται, ανέβηκε στο υψηλότερο των δύο εβδομάδων

Ένας παράγοντας ώθησης ήταν η αδυναμία του δολαρίου, το οποίο έχασε σημαντικό έδαφος έναντι του ευρώ την Τετάρτη

Δημοσίευση 05:33’
αρθρο-newpost

Ένας παράγοντας ώθησης ήταν η αδυναμία του δολαρίου, το οποίο έχασε σημαντικό έδαφος έναντι του ευρώ την Τετάρτη

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 20,20 δολάρια ή 1,5% στα 1.412 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Ετσι ο χρυσός βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των δύο εβδομάδων.
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 24 σεντς ή κατά 1,1% στα 22,69 δολάρια ανά ουγγιά.

Στήριξη στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου έφερε επίσης η  αύξηση των τοποθετήσεων στο SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερο ETF χρυσού.

Ένας παράγοντας ώθησης ήταν η αδυναμία του δολαρίου, το οποίο έχασε σημαντικό έδαφος έναντι του ευρώ την Τετάρτη, καθιστώντας φθηνότερα τα αποτιμημένα σε δολάρια εμπορεύματα, όπως ο χρυσός.

Στα μάκρο που επηρέασαν, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. 

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,4% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς χειρότερα από το 2,5% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα, ενώ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. 

 
 


σχετικα αρθρα