Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στις 11.30 το πρωί, στις 12.30 αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 1.30 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα στον Ολλανδό αξιωματούχο στο οποίο θα παρακαθίσουν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει προσφάτως πως υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα και ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Eυρωζώνης.

Σε συνεντεύξεις του σε ελληνικές εφημερίδες, εν όψει της επίσκεψής του, ο επικεφαλής του Eurogroup άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους εντός του 2014, υπό τον όρο ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης.

«Πράγματι, έχουμε αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να τη βοηθήσουμε. Θα συναντηθούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, πριν από το καλοκαίρι, για να δούμε τι περισσότερο θα χρειαστεί η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι στόχοι που έχει θέσει θα έχουν επιτευχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.