Ο μακροβιότερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικού σχεδίου,«European Business Plan of the Year», διεξάγεται στην Αθήνα με τη συμμετοχή ομάδων φοιτητών από σειρά ευρωπαϊκών σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα ο διήμερος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας 

Ο διαγωνισμός θεσμοθετήθηκε το 1993 με πρωτοβουλία του INSEAD και του London Business School και στόχο έχει να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Οι κριτές του διαγωνισμού είναι ανώτατα στελέχη επενδυτικών και πιστωτικών οργανισμών, ενώ αρκετά από τα επιχειρηματικά σχέδια που βραβεύονται μετατρέπονται σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Εφέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, που συμμετέχει σε ετήσια βάση στο διαγωνισμό με μεταπτυχιακούς του φοιτητές.

Ο διαγωνισμός θα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τους Financial Times και στην κριτική επιτροπή θα βρίσκονται διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της επιχειρηματικότητας τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.