Σήμερα αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιστολή για την υλοποίηση του προγράμματος των 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας και την έγκριση της μεταβίβασης πόρων υπέρ του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

«Μακάρι να εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό. Είναι ένα καλάθι που ζητάμε από την Επιτροπή έγκριση πόροων. Ζητάμε το μάξιμουμ», ανέφερε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Ο Γ. Βρούτσης επεσήμανε ότι έχουν υποβληθεί 127.000 αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε 75.000 νέους και τώρα συνολικά θα αφορά 125.000, ενώ σημείωσε ότι η επιστολή που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 300 από τα 600 εκατ. που χρειάζονται για να προχωρήσει το πρόγραμμα. «Ποιον να πιστέψω εγώ τώρα; Μήπως καθυστερήσαμε;» ρώτησε θέτοντας «θέμα συνεργασίας».

«Αφήστε στην άκρη το θέμα των εταίρων. Εδώ υπάρχει πρόβλημα με την κοινωνία. Δεν έχει προσωπική αιχμή, αλλά έχει για τον τρόπο που χειρίζεται  η κυβέρνηση ορισμένα θέματα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.