Για επενδύσεις στον Πειραιά ή το Φάληρο, καθώς και στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης,ενδιαφέρεται η κορυφαία  εταιρείας κρουαζιέρα  στον κόσμο, της Royal Caribbean Cruises, σύμφωνα με όσα ανκοίνωσε χθες η διευθύντρια του αμερικανικού ομίλου σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σλοβακία και Σκόπια κυρία Helen Beck.

Σχετικά με την προοπτική να καθιερώσει ελληνικά λιμάνια ως home porting, η κυρία Beck είπε ότι ο όμιλος προγραμματίζει μεσομακροπρόθεσμα και το ενδεχόμενο αυτό θα εξετασθεί για τα έτη 2015 και 2016, ενώ για την απόφαση αυτή θα είναι καθοριστική η ανάκαμψη ή μη της οικονομίας στην Ευρώπη.

Ο όμιλος της Royal Caribbean, που περιλαμβάνει τις θυγατρικές Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises, θα διακινήσει εφέτος με τα κρουαζιερόπλοιά του επιβάτες σε 11 ελληνικούς προορισμούς: Στον Πειραιά, στη Σαντορίνη, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στο Κατάκολο, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στην Κω, στη Λέσβο, στο Αργοστόλι και στον Βόλο. Τα δρομολόγια θα παραμείνουν περίπου ίδια με πέρυσι. Σημειώνεται ότι το Azamara Club Cruises διακινεί υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες και στην Αθήνα περιλαμβάνεται και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».