Στο 12,2% τον Απείλιο από 12,1% το προηγούμενο μήνα ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας από τότε που άρχισε να συλλέγει στοιχεία η Eurostat, to 1995.

O πληθωρισμός βρίσκεται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 2% που έχει θέση η ΕΚΤ και, το Μάιο διαμορφώθηκε στο 1,4% σύμφωνα και με την αρχική εκτίμηση της Eurostat, από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων στην Ελλάδα αδυνατούν να βρουν δουλειά ενώ ο ευρωπαϊκός Νότος αντιμετωπίζει μία χαμένη γενιά» σχολάζει το πρακτορείο Reuters.,

Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, το ποσοστό των ανέργων ενισχύθηκε τον Απρίλιο σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 12% που είναι υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών. 

Σε επίπεδο ευρωζώνης 19,375 εκατ. άνθρωποι αναζητούν εργασία, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο απόλυτος αριθμός των ανέργων ανέρχεται στα 26.588 εκατ. Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Αυστρία (4,9%) ενώ ακολουθεί η Γερμανία (5,4%) και το Λουξεμβούργο (5,6%).

Η Ελλάδα με ποσοστό ανεργίας στο 27% (στοιχεία Φεβρουαρίου) είναι στην πρώτη θέση ενώ ακολουθεί η Ισπανία (26,8%) και η Πορτογαλία (17,8%). Η Ελλάδα κατέχει επίσης τη θλιβερή πρωτιά στο ρυθμό αύξησης της ανεργίας κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς ο δείκτης αυξήθηκε από 21.9% στο 27.0%. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας καταγράφηκε στη Λετονία, από 15,5% στο 12,4%.