Τον Απρίλιο του 2014 θα εξετασθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει περαιτέρω μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εφόσον τηρούνται δύο όροι, τόνισε: Να εμφανίζει η Ελλάδα ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα και να πληρούνται όλα τα προαπαιτούμενα. Επίσης ανέφερε ότι δεν το έχουμε συζητήσει στο πλαίσιο του Eurogroup από τότε που λάβαμε την απόφαση αυτή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.« Τότε υπήρξε σαφής συμφωνία και δεν χρειάζεται να αρχίσουν τέτοιες συζητήσεις νωρίτερα», σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM. Η  απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αφαιρεθούν τα 50 δισ. ευρώ που δίνονται για το σκοπό αυτό, θα γίνεται από τα μέσα του 2014, αφού συνδέεται με την τραπεζική ένωση και την ενιαία εποπτεία των τραπεζών. Το θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup της 20ης Ιουνίου, είπε.

Παράλληλα, ο Dijsselbloem δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει τώρα περαιτέρω συζήτηση για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος. “Είμαστε πολύ αισιόδοξοι σε σχέση με την πορεία και την εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος”, είπε και μίλησε για τις πρώτες ενδείξεις μιας οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την  οικονομική διακυβέρνηση σημείωσε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις και ότι είναιυπέρ των συστάσεων για τον τραπεζικό τομέα.