Διπλάσιους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με πέρυσι, θα υποδεχτεί φέτος η Θεσσαλονίκη, με τον αριθμό τους να φτάνει στους 18.000-20.000, όπως γνωστοποίησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Για το 2014, σημείωσε ότι θα πρέπει να αναμένεται ισχυρή περαιτέρω αύξηση ενώ κάποια κρουαζιερόπλοια ξεκινούν και τις διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη.Τον Ιούνιο, το πλοίο «Aida Aura», θα πραγματοποιήσει πέντε διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη (26/6, 10/7, 24/7, 7/8 και 21/8), οι οποίες και αναμένεται να αυξηθούν σε έξι από το 2014.

Ιδιαίτερα θετικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι -σύμφωνα με τον κ.Αγγελούδη- το γεγονός ότι οι περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα γίνουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, επεκτείνοντας τη θερινή τουριστική περίοδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εταιρείες που είχαν βγάλει τη Θεσσαλονίκη από τον χάρτη επί σειρά ετών, να την συμπεριλάβουν εκ νέου στα προγράμματά τους.
Για παράδειγμα ανέφερε την εταιρεία «Royal Caribbean», που διαχειρίζεται κρουαζιερόπλοια κολοσσούς, της τάξης των 3.500-4000 επιβατών, όπως το Navigator of the Seas, το οποίο είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008. Παράλληλα, επανακάμπτει η «Holland America Pacific», μετά από απουσία δύο- τριών χρόνων.